Reiniging gevelbeplating  
 
Wat houdt dit in? In de loop der jaren worden steeds meer panden voorzien van horizontale / verticale beplating, ook wel damwand profielen genoemd. Door het klimaat waar we in Nederland verkeren wordt ook deze beplating vuil, wat weer een doorn in het oog is van u als ondernemer. Uw visitekaartje (uitstraling bedrijfspand) gaat namelijk snel achteruit, en dat wilt u niet! De meeste andere schoonmaak,- gevelreinigingsbedrijven willen uw pand dan onder handen nemen met agressieve middelen en hoge druk. Dit geeft een goed resultaat de eerste jaren, maar daarna zult u merken, of heeft u reeds gemerkt, dat de kwaliteit van uw pand achteruit gaat. Wat heeft J.S.L. Glazenwasserij nu hierop bedacht. Uw pand wordt gereinigd met lichte reinigingsmiddelen die ook nog een conserverende  werking hebben en daarna afgespoeld/ afgeborsteld met 100% gedemineraliseerd water. Dit heeft als resultaat dat het geheel vlekvrij opdroogt maar er blijft tevens een conserveringlaag achter die het aanhechten van vuil tegen gaat, voor een bepaalde periode. Het voordeel van deze methode is dat het niet zo tijdrovend is gevelreiniging met hoge druk en (rol)steigers Onze methode is dat we kunnen werken vanaf de grond tot plus-minus 15 meter. Dit levert algauw een rendement op van 35% per uur, en een tweede voordeel is dat er geen valgevaar is voor ons personeel. 
 
Reiniging kunstof kozijnen  
 

Bij het reinigen van kunststof kozijnen wordt vaak uitgegaan dat er niets meer aan gedaan kan worden. In sommige gevallen is dat ook zo! In heel veel gevallen kan het kozijn toch zover opgeknapt worden dat er met tevredenheid naar gekeken kan worden. Hierboven zijn 2 voorbeelden van in hoeverre het kozijn opgeknapt wordt. Bij deze klant was het resultaat ongeveer 90% van de oorspronkelijke staat. Onder het reinigen van de kozijnen wordt verstaan de weersvervuilingen verwijderen (verkalking van de kleur door de zon en de zure regen, en het ramen zemen in het verleden door de glazenwassers met ammonia) en niet het wegwerken /verwijderen van beschadigingen. Uw kozijnen opnieuw laten schilderen is een andere optie maar, dan begint een cyclus waar u in eerste instantie niet voor gekozen hebt met het nemen van kunststof kozijnen, namelijk het elke 5 jaar opnieuw laten schilderen van uw kozijnen met de daarbij behorende (hoge)onkosten!!!

Het reinigen van de kozijnen geschiedt met een speciaal hiervoor ontwikkeld reinigingsproduct. Het is te vergelijken met een poetsmiddel voor auto’s. Het geheel wordt voor het grootste gedeelte handmatig uitgevoerd. Aangezien de product,-  en handelingskosten vele malen lager zijn dan de producten en handelingen van de schilder kunt u op deze manier veel geld besparen en toch weer de juiste uitstraling aan uw bedrijfspand geven. 

 
Doelstellingen :
 
1. Een bijdrage leveren aan de technische levensduur van het gebouw.
2. Zorgen voor een representatieve uitstraling en een schone werkomgeving